+47 917 35 893 post@fjaregard.no

 

Gården vår

Fjære Gård AS er en godkjent Inn på tunet gård, dette betyr at vi har vært igjennom en grundig kvalitetskontroll utført av Matmerk. Dette kvalitetsstemplet må vi ha for å kunne være en del av Inn på tunet Norge som er et samvirke av flere godkjente Inn på tunet gårder over hele landet

Vi tilbyr et dagtilbud basert på dyre- og hesteassisterte intervensjoner. Vårt hovedfokus er det unike samspillet mellom mennesker og dyr som gir gode og positive opplevelser og er aktivt helsefremmende. Vi bruker dyrene våre og naturen rundt gården i et aktivt samspill med deltakerne.

 

Inn på tunet aktiviteter

Vi gir et tilbud der alle skal oppleve mestring, samt utvikle nye ferdigheter som kan brukes på flere arenaer i livet. Vi tilbyr tett oppfølging, samtaler og ulike aktiviteter med dyra på gården. Vår filosofier at alle skal ha en god og trygg hverdag. Vi kan gi de riktige verktøyene og kunnskapen som trengs for å gi mennesker troen på seg selv. Vi er opptatt av at mennesker skal få tid til å kjenne på følelsene sine, til å prøve ut nye ferdigheter og finne ressursene de har.

  Eksempler på noen daglige aktiviteter på gården:

  • Fôring og stell av dyra
  • Sjekke at alle dyrene har vann
  • Sope stallgangen
  • Fikse gjerder
  • Maling
  • Snekring
  • Mindre prosjekter
  • Matlaging
  • Dyrking av div grønnsaker
  • Ved og skogsarbeid
  • Fysisk aktivitet gjennom positive og ekte arbeidsoppgaver gir godt grunnlag for egen helsegevinst!

   

  Hvilke dyr har vi?

  På gården har vi totalt 7 hester (6 fjordhester og ei kaldblodshoppe), hvor 4 av dem brukes aktivt i driften. De tre andre er privateide hester som er oppstallet på Fjære Gård og disse bruker vi kun sporadisk ved behov. Våre hester er kun fjordinger. Vi har valgt å satse primært på denne rasen fordi vi ønsker å vise frem denne allsidige norske hesterasen. De egner seg veldig godt til både kjøring og ridning. I tillegg er dette en hardfør rase som stort sett er nøysom og enkel å ha med å gjøre. Det er allikevel viktig å være tydelig og sette grenser fordi fjordhesten er en klok hest som lett vet hvordan den kan utnytte en situasjon til sin fordel. Tipper endel fjordhesteiere forstår hva jeg mener. Hestene på gården har mye utetid og står ute hele dagen på store fine uteområder. På natta kommer de inn i hver sin boks hvor de får kveldsmat og godt stell. 

  Utover å bruke hestene i Inn på tunet driften på gården, er vi med på både ride og kjørestevner. Vi tar med hestene på utstilling og vi har flere år vært med på Dyrsku’n i Seljord hvor vi har hatt med både hopper og føll. Kjempefin miljøtrening for både de unge og eldre hestene.

  På gården har vi en liten flokk på ca 16 høner. Disse har vi i all hovedsak ruget frem selv, da dette er en fin aktivitet å være med på for de elever og deltakere vi har på gården. Det passer fint å ruge frem noen nye kyllinger ved påsketider. Hønene bor i det fine lillamalte hønsehuset og vi lar dem gå fritt på dagtid når forholdene tillater dette. Akkurat nå er det portforbud pga fugleinfluensa og hønene må derfor hodes inne eller under tak.

  Vi har også en liten kaningjeng, hvor de fleste får gå ute på et veldig stort og fint område med eget hus. Vi måtte splitte flokken fordi de kranglet endel, så vi har tre stykker i en stor binge inne i stallen. Veldig koselig med så mange fine kaniner. Kaninene er av rasen Hermelin 3 stk og Dvergvedder 1 stk også har vi 5 stk som er blanding av disse to rasene. Pussig hvordan det kunne skje. Nå er alle hannkaniner kastrerte, så unngår vi flere slike uhell…

  I tillegg har vi kattene Billy og Lille Willy. To rødbrannede katter som er utrolig kosete og sosiale. Til matmors store frustrasjon er de veldig glad i å sove i vinduskarmen og Lille Willy elsker å klatre i både gardiner og møbler, men han begynner å forstå at dette ikke er lov lenger nå….

   

  Fjordhesten Kosita

  Fjordhesten Kosita

  Fjæres Kosita er en fjordhesthoppe etter Augustus Solberg u. Akita. Hun ble født på gården i 24. mai 2017. Kosita lever opp til navnet sitt og er en særdeles kosete og sosial hest, men som fjordinger flest, med egne meninger. Kosita har gjort det bra på utstilling og...

  Pusen vår Billy

  Pusen vår Billy

  Billy er en ekte kosepus, han elsker å bli kost og klødd på. Han er en liten luring også, for så fort han får en sjanse, går han å legger seg i vinduskarmen, selv om han vet at det egentlig ikke er lov. Billy liker å stikke seg vekk om det blir litt for mye mas, da...

  Visjon

  Vår visjon er KOSITA. Kosita er også navnet på fjordhesthoppa vår som ble født på gården sommeren  2017. Hun fikk navnet fordi hun er en god representant for vår visjon, og navnet hennes står for KUNNSKAP, OMSORG og SAMARBEID på en INKLUDERENDE og TRYGG ARENA.